Kávé

A kávék minősítésére van egy általánosan használt, 100-as pontskála. A 80 pont feletti (Arabica) kávékra használják a „specialty” jelzőt. Ez a Világ kávéinak kevesebb, mint 5 százaléka! Ilyen különleges kávé különleges bánásmódot is igényel. Ezért -jellemzően kis manufaktúrákban- világosabbra pörkölik, mint a hétköznapi kávékat, hogy a kávégyümölcsben lévő ízjegyeket előtérbe hozzák. A specialty kávénál fontos a víz minősége, a profi kávégép és őrlő használata. Amikor készítjük, folyamatosan mérjük, és ha kell korrigáljuk a kávéőrlemény szemcsenagyságát, tömegét, a kávé lefolyásának idejét, a késztermék mennyiségét. Az odafigyelés szeretetet jelent. Ezzel a hozzáadott értékkel szolgáljuk fel nektek. Egészségetekre!

Tetszik a kínálatunk?

Ébredjetek a villában!